VERTELLEMENTENroute in Moerbeke-Waas

Benieuwd naar het verhaal van '7 x K brengt ongeluk'? Klik hier: https://youtu.be/5R9o80Tz48Q

Benieuwd naar het verhaal van 'De Rode Ruiter'? Klik hier: https://youtu.be/WcstCt4HNiU


Klik, like en deel: https://fb.watch/1PirGDKeCP/


Op woensdag 18 december 2019 om 19:00 uur kon u ons zien in het Lakensmetershuis in Gent. Wat hebben we daar gedaan? De presentatie verzorgen van een poëziewedstrijd + het begeleiden van cultuur-educatieve activiteiten. 

 

Prijsuitreiking poëziewedstrijd 'Morgen?' Tweejaarlijkse poëziewedstrijd 'Willy Bultereys' voor jongeren!

Het Willemsfonds Oost-Vlaanderen organiseerde in 2019 voor de tiende keer de tweejaarlijkse “Willy Bultereys Poëziewedstrijd”. Hierbij nodigen we de jongeren van het eerste tot en met het zesde leerjaar van het secundair onderwijs uit om één gedicht te schrijven binnen het thema ‘Morgen?’.

 

 


Ouders en grootouders schuiven in een ongedwongen sfeer aan voor een heus boekenbuffet. Verwacht je aan een driegangenmenu van leesvoer, overgoten met boekentips. Daarna volgt een fijn gesprek over voorlezen, boeken kiezen en kinderliteratuur.

Welke boeken lees je voor welke leeftijd? Kan een boek helpen bij verlies, afscheid, pesten? En hoe doe je dat eigenlijk, voorlezen? Snuister in onze koffer vol kinderboeken. Krijg zin en inspiratie en ga zelf aan de slag, want voorlezen is dubbel leesplezier!

Programma op 23/11/2019:
9:00 - 9:30 uur ontbijt
9:30 uur workshop (voor de ouders): voorlezen voor je kind (Michael Vroemans - Cirque Totale - MAAK)
9:30 uur voorlezen aan kinderen. Er zijn drie leeftijdsgroepen: derde kleuter en eerste leerjaar, tweede tot vierde leerjaar, vijfde en zesde leerjaar
10:30 uur mini-voorstelling met muziek: ‘De beer en de piano’ door leerlingen van MAAK