Cirque Totale is een vzw opgericht door Michael Vroemans, Seppe Celie en Marc Fruytier.

 

In vogelvlucht!

Michael Vroemans (1977) is geboren in Antwerpen. Na wat omzwervingen is hij opgegroeid in Ledeberg. Al snel had Michael zijn hart verloren aan Gent en aan toneel. Michael studeerde aan het conservatorium in Gent (nu LUCA School of Arts) en studeerde in 2001 af als meester in de dramatische kunsten.

In zijn laatste jaar aan het conservatorium kreeg hij de kans om mee te draaien in de televisiereeks 'Wittekerke' als Tim Sneyers. Ondertussen was Michael les aan het geven in toneel, drama en voordracht aan verschillende academies en kunstscholen

Samen met zijn studiecollega's creëerde Michael enkele kindervoorstellingen (Adem - Piezjama - Dromenjager), organiseerde hij vele theaterworkshops (o.a. bij Ideekids, De Fantast) en regisseerde hij kindervoorstellingen.

In 2008 belandde hij in de populaire soap: 'Familie'. Bijna 8 jaar heeft hij 'Maarten van den Bossche' vertolkt, een hoofdrol in deze daily. 

Van 'Hamlet' tot '10 kleine negertjes' bij Loge10 producties, de eigen geschreven muziekvoorstelling 'De erfenis van de koning' (Statief) en vele andere toneelstukken. Spelen op het podium is de rode draad in zijn leven.

Ondertussen heeft Michael zijn BPB (pedagogisch diploma) en een postgraduaat cultuureducator aan de Hogeschool in Hasselt behaald.

Michael combineert het lesgeven in Knokke - MAAK:  Acteren, Vertellen, Theateratelier, Woordlab, Spellab en Dramabar met lesgeven aan KA - Eeklo: Theater Maken, Woordlab, Spellab, Cultuurstudio en Woordatelier en gastlessen aan Hogescholen.

Meer info? www.michaelvroemans.be 

 


Seppe Celie (1984) is geboren te Lommel. Na vele reizen langs tal van mooie plaatsen kwam hij uiteindelijk in Moerbeke – Waas terecht.

Seppe Celie studeerde in 2004 af als onderwijzer in het lager onderwijs aan KAHO Sint - Lieven, te Sint - Niklaas. Gedurende vele jaren begeestert hij kinderen uit het lager onderwijs met zijn lessen en verhalen. Ook op muzisch vlak laat Seppe zijn leerlingen allerlei mooie zaken ervaren. Een musical, enkele zangstondes, drama – en musical workshops of poëzieprojecten zijn maar een kleine greep uit de zaken waar Seppe als leerkracht voor staat.

Naast onderwijzer is Seppe ook een gediplomeerde jeugdanimator. Zijn strepen verdiende hij bij speelpleinwerking ‘De Suikerspin’, waarbij hij onder meer verantwoordelijk was voor de uitwerking van het toneeldraaiboek voor de dagelijkse animatie die de rode draad vormde bij ieder werkingsjaar.

Gedurende enkele jaren was Seppe voorzitter van de Jeugdraad. Hierna probeerde hij als voorzitter van de Cultuur Adviesraad ook zijn steentje bij te dragen om Moerbeke – Waas cultureel op de kaart te zetten.

In 2007 richt Seppe samen met Marc Fruytier Kinderatelier ‘De Speelvogels’ op. Als artistiek coördinator, schrijver en regisseur regisseerde Seppe 9 musicals waarin een groep van 30 tot 40 kinderen een mooie rol vertolkten.

Naast regisseur toert Seppe ook met de zelfgeschreven theatermonoloogHelden!’ rond langs Vlaamse scholen. Deze voorstelling over de Eerste Wereldoorlog mocht al op veel bijval rekenen. Gedurende een uur neemt Seppe zijn toehoorders mee langs alle ‘hoogtepunten’ van de ‘Grootte Oorlog’.

Daarnaast vertolkte Seppe de hoofdrol in de musical ‘Kuifje en de Zonnetempel’ voor musicalvereniging Muze-Cal, vertolkte hij mooie rollen in de Operette 'Nacht in Venetië' (regie Niels De Valk) en in de musicalsGrandiozo' (regie Niels De Valk) en 'Camelot' (regie Frank Van Laecke). Tevens was hij ook nog in tal van andere theaterstukken te zien en was hij medeoprichter van toneelvereniging de Speelbieten met Frank Van Erum. Als kers op de taart mocht hij ook het nieuwe bibliotheekgebouw van Moerbeke openen met een zelfgeschreven theaterstuk rond boeken.

Ook zingt Seppe reeds enkele jaren in het mannenkoor Kratzfuss. In juni 2019 studeerde hij als zanger af op muziekacademie ‘Hof ter Beuken’ in Lokeren. Hiervoor volgde hij negen jaar les bij Phillippe Souvagie, zanger uit het Vlaamse Radiokoor.

 


Marc Fruytier (1963) is geboren in Zelzate en heeft altijd in Moerbeke gewoond. Na de humaniora in het K.A. Lokeren vond hij zijn roeping in de Rijksnormaalschool te Sint-Niklaas waar hij afstudeerde als onderwijzer.

Na twee jaar les te hebben gegeven in de Gemeenteschool Kruisstraat te Moerbeke was hij genoodzaakt om naar de privésector over te stappen.

In 2000 werd Marc Schepen bevoegd voor Onderwijs en Cultuur in zijn gemeente. Hierin kon hij zijn passie voor cultuur en samenleving een nieuwe dimensie geven.

In 2007 startte hij, samen met Seppe Celie het Kinderatelier “De Speelvogels”. Dit was een musicalopleiding voor kinderen vanaf het derde leerjaar L.O. met als doel op het einde van het seizoen een kindermusical te spelen voor een groot publiek.

Na negen succesrijke jaren was het tijd voor nieuwe uitdagingen binnen het ruime culturele landschap.